Smartlog v3 » Barcelona » Åbenhed er nødvendigt...
Opret egen blog | Næste blog »

Barcelona

...At flytte til Barcelona - og livet i Barcelona

Åbenhed er nødvendigt...

24. Feb 2009 21:32, Barcelona

...hvis man skal bosætte sig i udlandet.

Det sker ikke sjældent at snakken svæver henover Spanien vs. hjemland... og måske er det bare mig? men jeg får ofte en fornemmelse af at udlændinge som bosætter sig i Spanien (i dette tilfælde Barcelona) har en forventning om at Spanien skal indrette sig efter dem og ikke omvendt.

Jeg vil da slet ikke afvise at der er mange ting som er langt vanskeligere og mere bureaukratisk en i f.eks. Danmark...  men vælger man at bo her, vælger man også at tage de ting med i købet.

Groft sagt kan man f.eks i Danmark skifte folkeregister adresse via Internettet... og derefter skal man ikke flytte røven for når folkeregisteret ved det så ved skatte-far, banken, biblioteket og mange andre det også... Sådan fungere det ikke her... Her skal man flytte røven... her skal man fra det ene kontor til det andet... - sjovt er det ikke, men sådan er det nu bare.

Dette indlæg handler ikke specifikt om danskere... det gælder alle nationaliteter der bosætter sig her... nu kan jeg jo bare forholde mig til danske vs. spanske forhold.

Tit hører jeg...  Jamen det er for kompliseret... det er for svært... det er umuligt... de burde gøre sådan - for sådan kan man altså gøre hvor jeg kommer fra...

Det er på ingen måder lutter lagkage at bosætte sig i et andet land... hvor ikke bare sproget er anderledes... men også politik, kultur, maden, servicen, lønninger, mennesker og bureaukrati...   Jeg siger ikke at man skal kunne lide det hele... slet ikke, men jeg mener så afgjort at åbenhed er en nødvendighed for overlevelse...  - Det gør ihvertfald livet her lidt lettere...

Kommentarer

 1. Janne
  26. Feb 2009 11:43
  1

  Hørt! Jeg har selv boet i Barcelona for nogle år siden - og har oplevet det samme som dig. Det er muligt at mange ting er mere besværlige, men det er også et meget større land med mange indbyrdes forskelle etc., så selvfølgelig kan tingene ikke atid være så enkle som i f.eks. lille Danmark.
  Nogle ting er nu smartere i Spanien end i Danmark, f.eks. har de ikke det der feriekort-pjat som her hvor man optjener ferie fra maj til maj og afholder året efter eller er det nu omvendt. Det har kostet min spanske mand en krig at finde ud af og jeg har næsten ikke engang kunne hjælpe ham med det for det er så besværligt! Og hvis man så skifter job et par gange, hjælp....!
  Så det er altså ikke alt vi danskere er bedre til, selvom vi helst vil tro det!
  Mange hilsner fra Janne, som lige har opdaget din spanske blog - spændende :-)

 2. Kim
  27. Feb 2009 06:19
  2

  Jeg har tit taget mig til hovedet over hvor besværligt tingene er i Kina, men efterhånden har jeg lært at acceptere at sådan er det, og det kræver nok mere en enlig dansker at lave det om.
  Som dansker er det nok svært ikke at brokke sig lidt en gang i mellem, men man kommer helt sikkert længst og får den største oplevelse, hvis man acceptere at tingene ikke nødvendigvis er som i lille yndige Danmark, der måske slet ikke er så yndig når man anskuer det hele lidt udefra.

 3. Laila
  27. Feb 2009 13:07
  3

  Tusind tak for fødselsdagshilsen, Annette.. Det var sødt af dig!

  Jeg skulle nok lade være med at brokke mig, hvis jeg boede i dejlige spanien! Mon dem der brokker sig dernede er de samme som konstant brokker sig herhjemme.. Sikkert! :o)

 4. Irene
  27. Feb 2009 14:26
  4

  Det hænder jeg kaster mine hænder i vejret og bander højlydt og 'i Danmark ville man ALDRIG og jap, jap, jap', men det er kun når irerne forsøger at opfinde et hjul der allerede kører rigtig gelinde i DK.
  Jeg oplever megen kritik af de irske vejskilte her fra danske gæster, de himler op og ser det som deres ret og pligt at gøre dette u-land opmærksomt på at det er ineffektivt osv osv osv.
  Nuvel, jeg oplever nu noget meget interessant, når jeg så er i DK, hvor man f.eks. ikke kan betale med internationale kreditkort i dagligvareforretninger og jeg skælder og smælder over hvor stort et u-land DK er mht. international banking. Danskerne kan slet slet ikke lide kritik af deres lille andedam. Spørgsmålet er så, hvorfor de ikke kan se at den slags virker begge veje.
  Du har ret, man bliver nødt til at være meget meget åben, når man bor i udlandet, ellers tror jeg aldrig man bliver rigtig lykkelig i sit adopterede land.

 5. Grønlandsposten
  27. Feb 2009 21:18
  5

  Jeg har sikker lydt som den sure gamle tante, da jeg for et par uger siden på et møde med hele afdelingen sagde nogenlunde det samme til mine kolleger. En del af oplevelsen ved at rejse ud, er jo netop, at tingene ikke fungerer ligesom i Danmark!

Annette Raunsbjerg

Annette Raunsbjerg

Email:

Raunsbjerg [a] gmail dot com

Gamle værker

Counters

Locations of visitors to this page

Andet...

DanskeWeblogs.dk | Katalog af de danske blogs

Spanske Aviser (Los Periodicos)

Tags

Arkiv

Relaterede