Smartlog v3 » Barcelona » "San Ferrygt" er skudt i gang...
Opret egen blog | Næste blog »

Barcelona

...At flytte til Barcelona - og livet i Barcelona

"San Ferrygt" er skudt i gang...

6. Jul 2012 16:09, Barcelona

...Ja, jeg taler naturligvis om San Fermin som i dag skydes igang med stor fest i Pamplona ...Og i morgen sættes det første løb i gang.

Jeg er stor stor modstander af San Fermin men jeg kan alligevel ikke lade være med at følge det... for jeg er hvert år nysgerrig efter hvor mange tyrene har fået ram på denne gang. Jeg har nemlig slet slet ikke ondt af de som kommer til skade under løbet, men må indrømme at jeg faktisk frydes lidt over at tyrene får lov at reagere på det man udsætter dem for. Og vælger man at kaste sig i bås med dem, ja så beder man selv om det. Jeg bryder mig ikke om hvordan disse dyr behandles... den stress de skal igennem... og de har ikke en jordisk chance for at overleve. Efter endt tyreløb og bullfighting aflives dyres...

Men nu skal de tossede altså løbe igen. Hvad får en ellers fornuftig mand til at løbe foran en flok ophidsede, stressede og skræmte tyre, vel vidende at man i væreste fald kan risikere at miste livet... at man kan ende som handicappet resten af livet... eller i det hele taget "bare" komme ret voldsomt til skade... - Hvori ligger manddomsprøven...?  er man mindre mand hvis man ikke løber...? eller taber man ansigt hvis man bakker ud efter man aftenen før i en brandert lovede at "det kan man sagtens klare"? Eller hvad er det der skal bevises...?  -  Jeg er sikker på at jeg aldrig kommer det at forstå det.

Som jeg de sidste par år... så kan jeg ikke helt lade være med at fryde mig bare en lille smule når tyrene får ram på de tossede. IKKE at jeg ønsker at nogen skal skades slemt eller dø. På ingen måder. De tossede har selv valgt at være der og tyrene er tvunget til at være der, selvom tyrene sikkert drømmer sig langt væk til grønne græsmarker og en lækker hun-ko.

Men nok om det...

Sådan her skulle et tyreliv være...

 Kommentarer

 1. Ellen
  9. Jul 2012 10:43
  1

  Den tradition har jeg heller aldrig fattet - rent og skært dyrplageri, som burde være stoppet for længst.
  Jeg ville bestemt heller ikke få det dårligt over at høre om tilskadekomne personer, selv om jeg normalt er et fredeligt menneske :-)
  Du har sikkert meget ret i, at mange af løberne nok er der pga. pralende udtalelser i en brandert :-D

Annette Raunsbjerg

Annette Raunsbjerg

Email:

Raunsbjerg [a] gmail dot com

Gamle værker

Counters

Locations of visitors to this page

Andet...

DanskeWeblogs.dk | Katalog af de danske blogs

Spanske Aviser (Los Periodicos)

Tags

Arkiv

Relaterede