Smartlog v3 » Barcelona » Februar i blomst...
Opret egen blog | Næste blog »

Barcelona

...At flytte til Barcelona - og livet i Barcelona

Februar i blomst...

8. Feb 2009 17:32, Barcelona

...se bare her.

I februar står mandeltræerne i blomst. Det er et ganske smukt syn. Specielt når der står mange ved siden af hinanden. Det er tegn på forår.

Mandlerne er først klar til oktober... men hvis man  kigger godt efter på det første billede her kan man se et par mandler der stadig hænger... (i øverste venstre hjørne)Mandeltræ i blomst...

Her et "mandelsin-træ" ;-)

Her blomster på et temmeligt ungt træ
Blomster på et ungt mandeltræ
Blomsten på tæt hold... smuk ikke??
Jeg syntes det er en stor skam at blomsten ikke holder særligt længe. Træerne blomstre stort set kun i februar...

Hvad der så undre mig meget er, når disse blomster engang i oktober bliver til her i Spanien mere end hvad 200 gram mandler koster i Danmark hvor man ikke ligefrem kan prale af egne mandeltræer... men hvor mandler oftest er importeret fra Californien...   Her vokser de på træerne... og koster dyrt.  Lige nu nyder jeg bare de smukke træer i blomst.

Kommentarer

 1. Trine Louise
  12. Feb 2009 09:01
  1

  Jeg tænkte det samme da jeg på Gran Canaria både så mandeltræer og Californiske mandler i supermarkedet. Måske er det noget med prisen på arbejdskraft i Spanien contra Californien (illegale mexicanere?)

 2. Annette i Barcelona
  12. Feb 2009 09:10
  2

  @Trine: Her er også masser af illegal arbejdskraft. Specielt har jeg forstået at i SydSpanien og på Gran Canaria at afrikanerne som søger over vandet bliver brugt som MEGET billig arbejdskraft... og heroppe er der masser af sydamerikanerne som bliver betalt mindre end en minimumsløn fordi de ikke har papir til at arbejde i landet... Jeg ved ikke helt hvad det skyltes... men jeg har tit undret mig ;-)

 3. Trine Louise
  17. May 2009 14:45
  3

  Hej Annette. Jeg sidder i Palma de Mallorca og spiser nogle nougat-mandler fra Summerbird, som jeg købte på flyet på vej herned. Jeg kan se på pakken at det er spanske mandler. Så kommer jeg til at tænke på dit blogindlæg - mon det er med spanske mandler som med det danske bacon; den bedste kvalitet eksporteres til luksusprodukter i andre lande?
  (Kald mig bare skør at jeg kommer i tanke om sådan noget :-) )

Annette Raunsbjerg

Annette Raunsbjerg

Email:

Raunsbjerg [a] gmail dot com

Gamle værker

Counters

Locations of visitors to this page

Andet...

DanskeWeblogs.dk | Katalog af de danske blogs

Spanske Aviser (Los Periodicos)

Tags

Arkiv

Relaterede