Smartlog v3 » Barcelona » Jul i Barcelona...
Opret egen blog | Næste blog »

Barcelona

...At flytte til Barcelona - og livet i Barcelona

Jul i Barcelona...

5. Dec 2011 11:07, Barcelona

...Lørdag blev brugt på Barcelonas største julemarked. Nemlig det julemarked som ligger lige foran Katedralen. En solrig dag med ca. 15 grader... og MASSER af mennesker. Julemarkedet var pakket til bristepunktet... og man skulle holde godt fast i sin taske da det var et supersted for lomme/tasketyve at indhente dagens "indtjening". Sådanne steder render jeg normalt rundt med telefon, plastickort og kontanter i lommerne i tilfælde af at man skulle hive tasken af mig. Vi blev dog kun på julemarkedet ganske kort på grund af de mange mange mennsker og gik derfor efter nogle tapas.

El Caganer På Julemarkedet her kan man købe alverdens rædsler af diverse julepynt...  Men også den meget tradionelle "nisseby" som jo faktisk ikke består af nisser, men er en kopi af natten i Betlehem, hvor det lille Jesusbarn blev født. Man kan købe små staldbygninger, Maria, Josef og Jesusbarnet... De 3 vise mænd og en masse dyr...  og ham her... El caganer. Han har ikke meget tilfælles med natten i Betlehem at gøre... Jeg har i hvertfald aldrig hørt om ham i diverse juleeventyr... "Den skidene mand".  Alligevel finder man ham i ethvert "betlehem-landskab" i de spanske hjem.  Den lille Caganer har flere år på bagen og han stammer tilbage til 1700-1800 tallet...   Den lille caganer bliver gemt i krybbelandskabet for at børnene skal finde ham. Samtidigt skal han bringe gode afgrøder i det kommenede år.  Den lille caganer gemmes dog aldrig i den hellige stald eller nær de 3 vise mænd, men kan ellers findes hvorsomhelst i det lille landskab...

Caga TioEn anden stor juletradion man finder her i Catalonien (jeg ved ikke med resten af Spanien) er "Caga Tio" (som jeg skrev lidt om for 2 år siden.) På pladsen foran katedralen var er stillet en kæmpe "caga Tio" op som børnene kunne komme op og slå på...  Det var ganske morsomt at være tilskuer til. 8-10 børn stod med hver sin kæp og slog på Caga Tio.. men de sang den sang der nu hører til...  Hefter fik de at vide at de var nødt at gøre det igen for caga tio havde ikke "skidt" endnu... så efter endnu en tur med sang og endnu hårdere slag sked caga tio og børnene kunne hver hente en slikkepind...  Jublen er ganske stor når Caga Tio efterlader sine gaver.

Jeg skal endnu en tur forbi julemarkedet i denne uge hvor jeg holder ferie. Der skal hentes et juletræ. Jeg skal nemlig ikke til Danmark denne jul... så der bliver nok også pyntet lidt op i denne uge.

Kommentarer

 1. Ellen
  6. Dec 2011 09:55
  1

  Jeg må sige, at jeg er noget forbavset over, så latrinære de spanske juletraditioner viser sig at være :-D - hele to forskellige, hvor det er det, det handler om...
  Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal mene om. Eller jo. Det ved jeg nok godt ;-)

  Julemarkedet kunne være sjovt at opleve, men jeg tror på dig, når du siger, at man skal passe godt på sine ejendele :-)

 2. Annette i Barcelona
  7. Dec 2011 20:52
  2

  @Ellen, ja det kan umiddelbart godt virke en smule latrinært ;-) Men det handler jo om ønsket om gode afgrøder i det kommende år.

  Julen hernede består ikke af nisser på samme måde som i DK. Selv Julemanden er ikke helt så populær her som han er i DK. Her er det nemlig de 3 vise mænd som kommer med gaver mellem den 5. og 6. januar. (Mere om dem senere). Men de scorer helt sikkert alle point hos børnene.

Annette Raunsbjerg

Annette Raunsbjerg

Email:

Raunsbjerg [a] gmail dot com

Gamle værker

Counters

Locations of visitors to this page

Andet...

DanskeWeblogs.dk | Katalog af de danske blogs

Spanske Aviser (Los Periodicos)

Tags

Arkiv

Relaterede