Smartlog v3 » Barcelona » Julebillet købt...
Opret egen blog | Næste blog »

Barcelona

...At flytte til Barcelona - og livet i Barcelona

Julebillet købt...

30. Oct 2012 07:51, Barcelona

I sidste uge fik jeg købt min julebillet...

Har brugt en del uger på at holde øje med priser på julebilletter fra Barcelona til København. Men biletterne har simpelthen været for dyre... 350-400 euro for en billet hjem til jul syntes jeg simplethen er for dyr... Og siden Spanair gik konkurs sidst i januar er priserne røget i vejret. København er en dyr lufthavn at flyve til. Mange har forslået at jeg flyver Århus eller billund... men det kan jo ikke svare sig for skal jeg så til at betale hvad der svarer til 50-70 euro for at komme med toget til København, så ender det jo bare med at koste endnu mere, for det er bestemt ikke billigt at køre med tog i DK. 

Jeg har som regel undladt at købe billetter med et stopover, for tanken om at skulle tilbringe 4-6 timer i Frankfurt ellerl Paris har ikke haft til store tiltrækning for at spare 30-50 euro... og så er min tid med min familie altså mere værd, når jeg skal hjem.

Her forleden tilbød min kollega i Holland mig at jeg kunne bruge hendes gavekort hvis jeg ikke allerede havde bestilt min billet... et gavekort med KLM på 50 euro...  Vi checkede billetter, og jeg selv checkede billetter... og fandt en der kunne bruges... det var dog med stopover på ca. 3 timer den ene vej og 5 timer den anden vej, men stadigvæk den billigeste jeg kunne finde med de rejse tidspunkter der passer mig.

Gavekortet skulle aktiveres og KLMs server valgte at give mig modspil og ikke tage imod aktiveringen... "serveren er midlertidig ude af drift" jeg forsøgte flere gange og fik hver gang samme besked...  i mellem tiden forsvandt de billige billetter...

Jeg måtte nu igen lede... og endte med at finde en via Lufthansa...  dog også med stopover... men kun ca. 1 time hver vej, hvilket jeg godt kan acceptere...  så 1 time og 20 min. i Frankfurt luft havn på vej op og 45 min i München lufthavn på vej hjem.  og til en pris som Spanair plejede at tilbyde direkte...  Men en times stop hver vej er ikke slemt...  så længe det så også er tid nok til at man kan nå det næste fly... og det første ikke er forsinket.

Nu håber jeg så bare at Lufthansa ikke ryger i betalingsstandsning... og at jeg når at komme både hjem til Danmark og hjem til Barcelona igen, for jeg var jo ikke hjemme til jul sidste år.

9 dage i lille Danmark venter.

Kommentarer

 1. Lene
  30. Oct 2012 10:22
  1

  Mærkeligt jeg har lige det modsatte problem, kan ikke komme direkte fra Mallorca til Billund om vinteren. Så jeg er nødt til at tage over København og så toget til Esbjerg. Da det er i juletiden er der ingen orange billeter den ene vej så bare togbilletten koster en "bondegård". Jeg tør ikke tage toget for hurtigt efter ankomsten - HVIS der skulle være forsinkelse, så alt i alt bliver det med ventetid på hovedbanegården en dyr rejse på 12 timer. Men hvad gør man ikke for at komme hjem? ;-)

 2. Ellen
  8. Nov 2012 09:33
  2

  Det var da underligt ... jeg hører ofte mine kolleger tale om de billige barcelonabilletter, de altid får fat i, så jeg googlede lige - og fandt seks billetter til mellem 1305 og 1484 kroner for en returbillet, oven i købet med direkte fly til København.
  Nu ved jeg naturligvis ikke, hvornår du skal af sted, men fordi du skrev ni dage, tog jeg fra 20. til 30. december.

 3. Annette i Barcelona
  8. Nov 2012 10:48
  3

  @Ellen, problemet med flybilletter er at priserne ændre sig hver dag... og der var ingen billige de dage jeg skal rejse... Og jeg tør ikke vente til sidste øjeblik...

  ...Og så er der lige et issue også... Jeg flyver IKKE RyanAir... heller ikke selvom jeg bliver betalt for det...

 4. Jensen
  17. Nov 2012 15:32
  4

  Det forstår jeg ikke, at du ikke gør. De har de nyeste fly og dygtigste piloter og billigste billetter. Jeg tør ikke flyve med SAS. De har gamle fly , Overholder ikke servicen på dem og dyre biletter. Klart, at de er ved at gå konkurs, og at der er meget spind selskaberne imellem.


 5. Annette i Barcelona
  17. Nov 2012 18:19
  5

  @Jensen... Jeg har 3 MEGET dårlige erfaringer med RyainAir...

  Det er velkendt at piloterne ved RyanAir ikke får deres hviletid da næste afgang skal være på vingerne 15 min efter flyet er landet... DEt har der været skrevet mange artikler om... Og come on.... Billige billertter med RyanAir er er mindspind... du skal vælge og betale din vej gennem det hele indtil du har en billet... og VUPTI er billetprisen steget fra 15 euro til 97 og så skal du oveni købet betale for bagagen oven i.... det BURDE være inklusiv...

  Og så flyver RyanAir ikke til København... -Eller fra Barcelona lufthavn.... (den lufthavn ligger en time uden for byen = extra udgift)

Annette Raunsbjerg

Annette Raunsbjerg

Email:

Raunsbjerg [a] gmail dot com

Gamle værker

Counters

Locations of visitors to this page

Andet...

DanskeWeblogs.dk | Katalog af de danske blogs

Spanske Aviser (Los Periodicos)

Tags

Arkiv

Relaterede